Skip to main content

Voor de bewerking van RVS, in allerlei vormen, bent u bij Bekkers Metaal aan het juiste adres. Welke toepassing u ook wil voor uw rvs, wij maken het voor u. Rvs, oftewel roestvast staal, is niet meer weg te denken in talloze industrieën en toepassingen. Het bestaat al sinds het begin van de 20ste eeuw, maar vooral in de laatste 20 jaar is het gebruik ervan flink toegenomen.

De eigenschappen van RVS

De belangrijkste eigenschap van Rvs is dat het corrosiebestendig is. Dat wil niet zeggen dat Rvs niet kan roesten, dat kan het wel degelijk. Het is niet onderhoudsvrij, wel onderhoudsarm. Het laagje dat helpt voorkomen dat het staal gaat roesten, is een flinterdun oxidelaagje van chroom.

Rvs is een sterk staal en bestaat in verschillende legeringen, die elk hun eigen unieke eigenschappen hebben. Nikkel en molybdeen bijvoorbeeld, kunnen worden toegevoegd om de corrosiebestendigheid te verhogen en de sterkte te vergroten.

Door de sterkte van het staal is de bewerkbaarheid moeilijk. Voor ons, met ons uitgebreide machinepark, is het bewerken van rvs echter geen enkel probleem. Of het nu gaat om het buigen van rvs-platen, het piercen of boren van gaten of het kanten van hoekprofielen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Een aantal rvs bewerkingen uitgelegd:

Kanten

Kanten is het zetten of buigen van plaatwerk. Met deze techniek is het mogelijk om de rvs-plaat in bijna elke gewenste hoek te vervormen. De buitenzijde wordt daarbij opgerekt en de binnenkant juist gestuikt.

Lasersnijden

Met een laserstraal kunnen wij rvs op zeer nauwkeurige wijze snijden. Hoe complex de vorm die u wenst ook is, met lasersnijden kunnen wij niet alleen heel accuraat, maar ook snel te werk gaan.

Coaten

om uw rvs tegen allerlei weersomstandigheden of bijvoorbeeld chloorneerslag te beschermen, kunnen wij het bewerken door een poedercoating aan te brengen.

Contact opnemen

Heeft u vragen over hoe we te werk gaan, of wilt u weten of we iets voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op? Onze specialisten kunnen u precies uitleggen hoe we u kunnen helpen. Bel +31(0)73-5322981 of stuur een mail naar info@bekkersmetaal.nl

Machinepark

Ons bedrijf beschikt over een compleet machinepark waardoor  wij in staat zijn om een compleet product te leveren. Hierdoor zijn wij in staat om alle voor- en nabewerkingen  in eigen beheer uit te voeren.

Draaien

Draaien conventioneel en cnc: aantal en afmetingen draaibanken.

Frezen

Frezen conventioneel en cnc: aantal en afmetingen frezen.

Rondslijpen

Rond- en vlakslijpen: aantal en afmetingen vlak- en rondslijpen.

Vlakslijpen

Rond- en vlakslijpen: aantal en afmetingen vlak- en rondslijpen.

Steken

Bij diverse soorten materialen.

Spuiten

HVOF, plasma, elektrisch, aAutogeen, fusen

Lassen

Lasvormen TIG-MIG-MAG-CO2- electrode.

Wilt u in contact komen met ons of heeft u vragen en/of opmerkingen? Wij helpen u graag!