Skip to main content

Wilt u gaten laten ponsen in metaal? Bekkers Metaalspuitwerken kan ook dit proces voor u verzorgen. Wij hebben de techniek in huis om alle ponsbewerkingen vakkundig uit te kunnen voeren.

Het ponsen van allerlei soorten metaal is een proces waarbij veel kracht gebruikt wordt, tot wel 30 ton. Het is misschien iets minder nauwkeurig dan lasersnijden, maar als er gaten gemaakt moeten worden in grotere series, is ponsen de beste oplossing. Het gaat namelijk veel sneller.

Hoe ponsen wij gaten in metaal?

Wij gebruiken hiervoor een CNC-machine. Hiermee kunnen wij gaten ponsen in metaal in allerlei vormen. Rond, maar ook vierkant of andere vormen. Een aantal voorbeelden van de toepassing van het ponsen van metaal zijn:

  • Schroefdraad tappen: bij dit proces ontstaan er geen spanen en is de verbinding sterker dan bij draadsnijden;
  • Verzonken gaten: hiermee kan een mooiere afwerking gemaakt worden, doordat schroeven en popnagels erin wegvallen;
  • Dimpels: voor bijvoorbeeld het verbinden van staanders en liggers;
  • Louvregaten: worden vooral toegepast als koelgaten. Vooral in de behuizing van elektronische apparatuur zijn koelgaten belangrijk. Ze moeten echter wel spatwaterdicht zijn. Louvregaten zijn hiervoor een uitstekende oplossing omdat deze een soort kapje over het gat of de sleuf vormen.

Voor het ponsen van plaatwerk is een pons (een soort stempel) nodig, en een matrijs. De plaat wordt aangebracht tussen de pons en het matrijs. Vervolgens wordt de pons met hoge kracht in het plaatwerk gedrukt, waardoor er vormen of gaten in ontstaan.

Zoals gezegd is het ponsen van gaten in metaal vooral aantrekkelijk als er snel en in grotere series geproduceerd moet worden. Allerlei complexe patronen zijn mogelijk dankzij de ponstechniek.

Neem gerust contact met ons op

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden die Bekkers te bieden heeft voor het ponsen van gaten in metaal? Neem gerust contact met ons op, wij vertellen u er graag over.

Machinepark

Ons bedrijf beschikt over een compleet machinepark waardoor  wij in staat zijn om een compleet product te leveren. Hierdoor zijn wij in staat om alle voor- en nabewerkingen  in eigen beheer uit te voeren.

Draaien

Draaien conventioneel en cnc: aantal en afmetingen draaibanken.

Frezen

Frezen conventioneel en cnc: aantal en afmetingen frezen.

Rondslijpen

Rond- en vlakslijpen: aantal en afmetingen vlak- en rondslijpen.

Vlakslijpen

Rond- en vlakslijpen: aantal en afmetingen vlak- en rondslijpen.

Steken

Bij diverse soorten materialen.

Spuiten

HVOF, plasma, elektrisch, aAutogeen, fusen

Lassen

Lasvormen TIG-MIG-MAG-CO2- electrode.

Wilt u in contact komen met ons of heeft u vragen en/of opmerkingen? Wij helpen u graag!