Skip to main content

Wilt u uw aluminium laten lassen? Bij Bekkers zorgen we voor een nette en vakkundige afwerking. Aluminium is ideaal materiaal voor dun plaatwerk. Het lassen van aluminium is niet eenvoudig en het is dan ook zaak dat dit secuur en vakkundig gedaan wordt. Onze vakmensen hebben veel ervaring met het lassen van aluminium en voor hen is het dan ook geen enkel probleem.

Wat maakt het lassen van aluminium zo moeilijk?

Er zijn verschillende legeringen van aluminium mogelijk. Het is belangrijk te weten met welke legering we te maken hebben voordat we beginnen met lassen.

Aluminium heeft heel andere eigenschappen dan bijvoorbeeld staal. Eén van de eigenschappen die het lassen van aluminium bemoeilijkt, is dat het warmte veel beter geleidt. Daarom moet het met een hoger vermogen worden gelast, wat weer tot gevolg heeft dat er zich gemakkelijk scheurtjes vormen tijdens het afkoelen na het lassen. Als de krater van de las niet netjes is gevuld, ontstaat er een zwak punt. Scheuren liggen dan op de loer.

Porositeit kan ook voor problemen zorgen bij het lassen. Bij aluminium kan waterstof in de legering voor problemen zorgen bij het lassen. Waterstof heeft namelijk een hoge oplosbaarheid in gesmolten aluminium, maar juist een zeer lage in vast aluminium.

De voordelen van aluminium

Desondanks is aluminium een populaire metaalsoort die elastisch, sterk en taai is. Bovendien is het 3 maal zo licht als bijvoorbeeld staal. Het wordt dan ook veelvuldig in de transportsector toegepast, bijvoorbeeld in vrachtcontainers maar natuurlijk ook in vliegtuigen.

Het is ook goed bestand tegen corrosie. Doordat er een natuurlijke dunne, harde beschermingslaag op aluminium ontstaat (aluminiumoxide), wordt er geen zuurstof uit de lucht doorgelaten. Hierdoor vertraagt de verdere corrosie van het aluminium.

Contact

Maakt u het zichzelf gemakkelijk en laat Bekkers het aluminium voor u lassen. Neemt u als u vragen heeft gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u graag verder.

Machinepark

Ons bedrijf beschikt over een compleet machinepark waardoor  wij in staat zijn om een compleet product te leveren. Hierdoor zijn wij in staat om alle voor- en nabewerkingen  in eigen beheer uit te voeren.

Draaien

Draaien conventioneel en cnc: aantal en afmetingen draaibanken.

Frezen

Frezen conventioneel en cnc: aantal en afmetingen frezen.

Rondslijpen

Rond- en vlakslijpen: aantal en afmetingen vlak- en rondslijpen.

Vlakslijpen

Rond- en vlakslijpen: aantal en afmetingen vlak- en rondslijpen.

Steken

Bij diverse soorten materialen.

Spuiten

HVOF, plasma, elektrisch, aAutogeen, fusen

Lassen

Lasvormen TIG-MIG-MAG-CO2- electrode.

Wilt u in contact komen met ons of heeft u vragen en/of opmerkingen? Wij helpen u graag!